Äta nyttigt är något som blir allt populärare. Många förknippar nog nyttig mat med att den inte är särskilt god. Ingenting kunde vara mer fel, då mat faktiskt både kan vara god och nyttig på samma gång.
Just därför kommer här några tips på mat som både är god och nyttig.
Ett enkelt sätt att göra maten god och samtidigt nyttig är att använda sig av mycket grönsaker och även frukt. Ett bra tips kan vara att göra någon form av gryta där man börjar med att fräsa de grönsaker man vill ha i grytan, som till exempel lök, morötter, paprika, broccoli, sockerärtor och tomater med mera.
Därefter kan man tillsätta i princip vad man vill i form av till exempel kött, kyckling eller vegetariska alternativ som bönor, linser, kikärtor eller sojaprodukter, som exempelvis tofu. Därefter tillsätts till grytan med någon form av grädde, soja eller annan vätska. Kokosmjölk är ett bra alternativ som ger mycket smak.
Avslutningsvis kan grytan sedan toppas med till exempel spenat, ananas eller något annat passande. Givetvis skall grytan även kryddas efter tycke och smak.