Kulturköket

  • Home
  • Hem
  • Husmanskost
  • Vardagslyx
  • God middagsmeny
  • Hälsosam mat
  • Kost i olika former
  • God grön mat
  • Kategorier
    • Blogg
    • Kost
    • Hälsa

Posted on by Stefanie Bergström Posted in Kost

Italiensk mat har länge varit en favorit världen över. Rätter som pasta och pizza finns så gott som överallt, men finns det rätter vi inte känner till lika väl? Varje italiensk region har sina specialiteter med en lång tradition som de är stolta över.

Kalabrien i södra Italien är ett exempel på en region med en matkultur som inte är lika känd. Här hittar du inhemska läckerheter som bredbar salami, tapenade, rödlök, olivolja och pasta fileja. Pasta från Syditalien görs traditionellt endast på vatten och durumvete. Läs om hur du gör din egen fileja och annan pasta här.

Italienska råvaror

Från nätet kan du enkelt se till att beställa hem italienska råvaror och produkter som du gillar. Ingredienser som annars inte går att få tag i när du går till vanliga matbutiker då dessa varor ofta importeras direkt från producenten.

En av dessa produkter är nduja, en bredbar pasta gjord på salami som är kryddad med chili, Det kalabriska köket skiljer sig från övriga Italien genom att odla och använda mycket chili i matlagningen. Nduja kan användas för att ge extra krydda åt alla sorts maträtter, som i en god maträtt med kalvschnitzel och broccoli.

« Hur används drycken Matcha?
Unna dig ett naturligt kosttillskott »

Sök

Senaste inläggen

  • Kom igång med grillningen
  • Välj rätt utrustning till ditt kök
  • Unna dig ett naturligt kosttillskott
  • Laga något italienskt framöver
  • Hur används drycken Matcha?
  • Det sista inför julen
  • Bra tillbehör för bakningen
  • Baka en fantastisk tårta till kalaset
  • Små munsbitar – Bra snittar för stora och små
  • Fixa ett storslaget barnkalas
  • Starta upp en restaurang
  • Det moderna köket
  • Allt fler satsar på vego-kosten
  • Mattrender
  • Vitaminerna vår kropp behöver

Arkiv

CyberChimps ©2024