Långkok och grytor, har vi använts oss av i matlagningen i hundratals år. Man får smakrik mat som kräver lite jobb i början och som sköter sig själv. Dessutom blir kött som är har motstånd, väldigt mört då det får tillagas under en längre tid.
En av de största trenderna på senare tid är pulled pork. Trenden har varit riktigt stor och pulled chicken och även pulled beef saluförs färdigt i butik. Vad är då pulled pork? Oftast tillagas det utav fläskkarré som fått koka i gryta och placerats i ugnen under 7 till 8 timmar i 100 grader. När man sedan tar ut köttet kan man dra isär köttfibrerna med en gaffel eller händerna. Du kan hitta flera smarriga recept på nätet.
Man kan också blanda tillagningsmetoder och exempel är att tillaga mat i ugn eller på spisen och sedan sätta dom på grillen för att bli klara. Det finns många olika varianter och BBQ som nämnts i en tidigare artikel, är ett sätt som kräver lite tid, men ger ett fantastiskt kött. Här kan du använda dig utav färdiga revben som du sedan placerar i ugnsfast form och häller på grillolja, BBQ sås och någon dl öl. Låt koka på indirekt värme på grillen under lock någon timma. Ät och njut av det möra köttet som faller av benet.