Det är inte bara mode- och inredningsbranschen som har sina trender, det återfinns även inom matkulturen. Nya rön, nya dieter och nya kockar bidrar till att göra vissa recept och livsmedel otroligt populära. Trenderna kommer och går, så vad är det på menyn just nu?
Ekologiskt
En seglivad trend som inte ser ut att kunna stoppas. Allt fler svenskar är villig att betala några kronor extra för att välja ekologiska alternativ. Det är något som genomsyrat hela vår livsstil, inte bara inom maten. Butiker som EcoLiving har ekologiska livsmedel men även produkter inom skönhet och hushåll som följer den miljövänliga linjen. Ekologisk mat innebär att du har mer kontroll över vad du stoppar i dig, du slipper farliga gödsel- och skadedjursbekämpningsmetoder och stödjer många svenska bönder på samma gång.
Mat för tarmen
All mat hamnar i tarmen, men många borde inte göra det. Det sker ett slags uppvaknande om våra egna kroppar. Forskare och läkare har sagt i flera år att tarmfloran är viktig och den styr vårt mående mer än vi tror. Nu har vi äntligen börjat tro dem och försöker skapa recept och kosttillskott som ger god tarmflora. Du slipper känna dig uppsvälld eller drabbas av problem när du ska tömma tarmen. Rätt kost för tarmfloran ger oss också starkare immunförsvar. Några delar av denna trend innebär att tugga långsamt, äta råa grönsaker och krydda med örter och välja rätt fett.
Soppa
Förr sett som fattigmansmat och nu klättrat upp för stegen och blivit korad till en av de bättre måltiderna. Soppa värmer och mättar länge. Det går att variera i det oändliga och går bra att värma upp utan att förstöra några smaker. Soppa är också en bra nödlösning när du har olika ingredienser i kylskåpet men vet inte hur det ska bli en hel måltid. Soppor är robusta och du kan blanda många olika ingredienser på ett annat sätt. Potatis och selleri låter inte som en hel måltid med potatis- och sellerisoppa är fullt tillräckligt och utsökt!