Snittar är perfekta som små tilltugg innan mat på partyn och de har en relativt lång historia. Men det går också att bygga en hel måltid på snittar på en buffé exempelvis. Snittar kan ta lite tid att tillverka med det är ofta ett mycket uppskattat inslag som är värt tiden och mödan. Hur matig din snitt blir är upp till dig men här har vi samlat lite grundläggande kunskap och inspiration. Grunden för i princip alla snittar är något form av bröd, bröd med mer textur såsom kex eller rostade bröd är vanliga men även hårt bröd, här finns ett bra utbud av hårt bröd knackebrodonline.se. Det är inte heller ovanligt att göra miniatyrer av vanliga rätter såsom mini hamburgare, det kan också vara ett mycket bra alternativ för de yngre gästerna. Beroende på hur matigt du till göra rätterna så gäller det att arbeta med fett och proteiner för att göra det mer mättande. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vad snittarna kan bestå av, huvudsaken är att de ska vara en eller två munsbitar stort och helst gå att äta utan bestick. Pålägget på snittarna ska gärna vara lite lyxigare såsom finare fisk, skaldjur eller något gott kött eller rökta charkuterier. Någon crème eller sås brukar också användas för att tillföra smak och något som de andra ingredienserna kan fästa på. Slutligen är det någon form av grönsak som brukar få kröna verket. Det är inte heller någon dum idé att låta sig inspireras av andra kök och till exempel servera olika snittar som representerar olika världsdelar eller varför inte olika svenska landskap. Det är med andra ord upp till fantasin och temat på festen som du skall hålla. Lycka till!